Liber la exploatarea gazelor în Marea Neagră. Legea offshore a fost publicată în Monitorul Oficial

Liber la exploatarea gazelor în Marea Neagră. Legea offshore a fost publicată în Monitorul Oficial

Foto: Shutterstock

Legea offshore, promulgată în cursul zilei de miercuri de către preşeintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost publicat miercuri seară, în Monitorul Oficial. 

Legea a fost promulgată anterior de către preşedintele Klaus Iohannis. 
"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)", a transmis Administraţia Prezidenţială.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri, după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea offshore, că oficial se poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. 
Legea offshore a fost votată, în 18 mai, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra, în calitate de for decizional, astfel că legea a mers la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Şedinţa de vot final a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
În plen, parlamentarii AUR şi USR şi-au susţinut amendamentele în plen, însă niciunul dintre aceste amendamente nu a trecut de votul deputaţilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările