Isărescu: Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni

Isărescu: Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, nu să fie majorate de către politicieni

Mugur Isărescu FOTO Mediafax

Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecinţă dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, a declarat, joi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranţă nu sunt numai aici, ci şi la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecinţele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, şi nu prin forţa pieţei. Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migraţiei. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populaţiei apte de muncă, care au plecat din ţară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea şi astfel să devenim competitivi. Vorbind despre infrastructură, vreau să menţionez că aceasta este esenţială pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care şi România face parte. Pentru a avea o economie solidă este important să menţinem o perspectivă în care să implementăm reforme politice coerente. România are nevoie de o convergenţă economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinaţie”, a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările