Ion Rădoi se plânge de condiţiile de muncă: 400 de angajaţi Metrorex au murit de la un Congres la altul. Ce salarii mari? Sunt nişte sporuri cuvenite

Ion Rădoi se plânge de condiţiile de muncă: 400 de angajaţi Metrorex au murit de la un Congres la altul. Ce salarii mari? Sunt nişte sporuri cuvenite

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicalistul Ion Rădoi s-a plâns, într-o conferinţă de presă, de condiţiile de muncă, susţinând că 400 de angajaţi Metrorex au murit de la un Congres la altul. „Ce salarii mari? Sunt nişte sporuri cuvenite”, a spus liderul USLM.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vă putem demonstra prin studiile făcute de cei de la Medicina Muncii că nu există condiţiile din punct de vedere al oxigenării, din punct de vedere a tot ceea ce înseamnă noxe - de exemplu depăşim de 8 ori limita maximă admisibilă a noxelor. Noi avem gurile de metrou, aşa zisa aerisire, la nivel de stradă. Deci noi acolo nu putem să introducem pe tuneluri decât gaze de eşapament şi praf. În momentul în care acele filtre sunt ghiftuite, nu avem nici posibilitatea să le schimbăm. Noi inhalăm tot ce vine de la nivelul şoselei. Este foarte grav", a afirmat liderul de sindicat Ion Rădoi într-o conferinţă de presă.

Preşedintele USLM a susţinut că, de la un congres la altul, au decedat 400 de angajaţi ai Metrorex.

"De la penultimul congres şi până la ultimul congres am constatat 400 de decese, majoritatea în timpul serviciului şi oameni sub 50 de ani. Astea sunt condiţiile din metrou, nu ce spune Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) că avem salarii mari. Care salarii mari? Sunt nişte sporuri date peste salariul respectiv, sporuri cuvenite pentru condiţiile de muncă de aici. Aceasta este situaţia", a menţionat Ion Rădoi.

Citeşte şi:

Drulă, replici acide la adresa lui Rădoi, după ce a cerut scumpirea biletelor la 50 de lei: Metrorex nu şi-a plătit dările la stat, dar şi-a crescut salariile

Potrivit statutului sindicatului, Congresul se întruneşte o dată la 4 ani în şedinţă ordinară şi ori de câte ori este nevoie în şedinţă extraordinară.

De asemenea, în timpul conferinţei de presă reprezentanţii sindicatului de la metrou au prezentat imagini cu filtre de aer de la gurile de aerisire, în stare de vizibilă degradare.

VIDEO Conferinţă de presă susţinută de Ion Rădoi, liderul USLM

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările