Imagini noi de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti: Cum arată acum tronsonul de 40 de kilometri care ar putea fi gata anul acesta VIDEO

Imagini noi de pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti: Cum arată acum tronsonul de 40 de kilometri care ar putea fi gata anul acesta VIDEO

Foto: Asociaţia Pro Infrastructură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a realizat, duminică, o filmare care urmăreşte evoluţia lucrărilor pe tronsonul 2 al DX12 Craiova-Piteşti.

Potrivit Ziare.com, este vorba despre tronsonul Robăneşti-Slatina, în lungime totală de 39,85 de kilometri.Lucrarea este realizată de Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL, coordonată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.
 
Potrivit unui anunţ făcut pe pagina de Facebook a CNAIR, constructorul a mobilizat pe şantier peste 1.700 de persoane, lucrările având un stadiu fizic al execuţiei de aproximativ 87%. Miza este finalizarea lucrărilor până cel târziu la finalul anului 2021, conform promisiunii făcute de antreprenor.
 
Una dintre lucrările cele mai importante de pe traseu este podul peste râul Olt construit la ieşirea din Slatina. Podul se continuă cu un viaduct de câteva sute de metri, iar traversarea apei este aproape finalizată conform imaginilor filmate de CNAIR în weekend-ul 14-15 august.
 
Aceeaşi asociere de firme realizează ambele loturi de pe tronsonul 2, primul lot, cuprins între Robaneşti (Dolj) şi  Braneţ (Olt) având o lungime de 18,50km, iar lotul 2, cuprins între Slatina şi Braneţ - Branet - 21,35km.
 
Contractele pentru ambele loturi au fost semnate în decembrie 2018, termenul de proiectare fiind de 12 luni, iar cel de execuţie de 24 luni. 
 
 
 
Săptămâna trecută, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, a anunţat, după o vizită pe şantier, că tronsonul Balş-Slatina, parte a Drumului Expres Craiova-Piteşti, ar putea fi gata până la finalul anului.
 
Într-o postare pe pagina sa de Facebook acesta a transmis: „ Am fost pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, ca să mă asigur că cel mai avansat tronson al proiectului, cel dintre Balş şi Slatina, decurge conform graficului. Pe sectorul de 40 de km, ajuns la stadiul fizic de 87%, constructorul român munceşte cu 1.700 de oameni în fiecare colţ al şantierului.”
 
Potrivit secretarului de stat, se lucrează la podul peste Olt de la Slatina cu o lungime de 1,7 km, unde peste 200 de muncitori armează şi betonează placa podului, montează grinda parapet şi execută hidroizolaţia.
 
De asemenea, se montează tablierul metalic al podului peste Olteţ de la Balş şi se asfaltează la foc automat (2-3 mii de tone zilnic), fiind aşternute primele 2 straturi pe circa 30 de km din tronson.
 
„Mobilizarea rămâne excelentă aici, aşa că promisiunea constructorului că va termina lucrarea anul acesta rămâne în picioare şi, astfel vor dispărea ambuteiajele din zona Balş-Slatina", scrie Horaţiu Cosma.
 
DX12 este primul drum expres aflat în construcţie în România, pe traseul Piteşti - Slatina - Craiova, cu o lungime totală planificată de 121,18 kilometri. Tronsonul 2 (împărţit în două loturi) are o lungime de 39,85 km şi va ocoli oraşele Balş şi Slatina. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările