Guvernul deblochează proiectele autostrăzilor Braşov-Ploieşti şi Târgu Neamţ-Iaşi: Le mutăm la ministerele competente

Guvernul deblochează proiectele autostrăzilor Braşov-Ploieşti şi Târgu Neamţ-Iaşi: Le mutăm la ministerele competente

Guvernul Orban anunţă că deblochează mari proiecte de infrastructură FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că Guvernul adoptă o ordonanţă de urgenţă prin care mută marile proiecte de infrastructură către ministerele de resort, pentru a putea debloca aceste proiecte, „îngropate” de fostul guvern prin scheme precum parteneriatul public-privat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orban a anunţat că introduce pe ordinea de zi proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care sunt readuse proiectele importante pentru România în cadrul ministerelor care au competenţa şi capacitatea de a le pune în practică.

„Suntem pregătiţi cu proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru deblocarea proiectelor de infrastructură de interes naţional precum Braşov-Ploieşti sau autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, care au fost îngropate de fosta guvernare sub formula unor poveşti de tip parteneriat public-privat în cuprinsul unor proceduri care nu aveau nicio şansă de realizare. Suntem pregătiţi pentru deblocarea acestor proiecte astfel încât competenţa pentru realizarea acestor proiecte majore de infrastructură să revină la ministerele de resort”, a declarat cancelarul Ionel Dancă.

Ludovic Orban a solicitat ministerelor ca în decurs de maxim 10 zile după adoptarea ordonanţei de urgenţă să prezinte în şedinţa de guvern un plan de derulare a acestor proiecte. 

„Trebuie câteva decizii foarte clare: cum le finanţăm, care suint termenele pentru fiecare etapă, SF (studiul de fezabilitate, n.r.), revizuirea SF, realizarea proiectării, realizarea licitaţiilor aferente fiecărei faze a proiectului, cât durează faza de execuţie. Şi, repet, important este cum finanţăm aceste proiecte, pentru că va fi extrem de important ca aceste proiecte de importanţă uriaşă pentru dezvoltarea economică a României să poată să fie finalizate în cel mai scurt termen posibil”, a declarat Orban.

Ordonanţa de urgenţă modifică ordonanţa de urgenţă 39/2018 privind parteneriatul public-privat şi pentru stabilirea unor măsuri privind investiţiile publice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: