Guvernul a alocat peste 70 de mii de lei pentru plata venitului lunar de completare pentru minerii disponibilizaţi de la SNIM-Valea Jiului

Guvernul a alocat peste 70 de mii de lei pentru plata venitului lunar de completare pentru minerii disponibilizaţi de la SNIM-Valea Jiului

FOTO Guvernul României

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că în şedinţa de Guvern de miercuri a fost aprobată alocarea sumei de 73 de mii de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine-Valea Jiului S.A., în condiţiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aşa cum am mai spus nu lăsăm pe nimeni în urmă şi nu neglijăm partea socială. Chiar dacă ne-am asumat o serie de măsuri, ne asigurăm că minerii nu vor avea de suferit şi vor avea parte de susţinere financiară.”, a transmis Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective ca urmare a aplicării programului de decarbonare şi de închidere a minelor în perioada 2019-2032, cu modificările şi completările ulterioare, s-au stabilit o serie de măsuri care să asigure o protecţie socială adecvată persoanelor care activează în cadrul operatorilor economici care derulează programe de închidere a exploatărilor miniere şi  pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor necompetitive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările