Guvernanţii confirmă: Şoferii vor fi taxaţi pe autostrada spre Braşov de la ieşirea din Capitală

Guvernanţii confirmă: Şoferii vor fi taxaţi pe autostrada spre Braşov de la ieşirea din Capitală

Autorităţile nu renunţă la ideea de a-i taxa pe şoferii care vor circula pe viitoarea autostradă spre Braşov încă de la ieşirea din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a desemnat recent un consorţiu format dintr-o firmă din China şi una din Turcia pentru a construi viitoarea autostradă Ploieşti-Braşov, în parteneriat public-privat. Şoferii care vor dori să circule pe acest tronson vor plăti o taxă chiar şi pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, care este deja construit, după cum a scris „Adevărul” încă de anul trecut.

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză a declarat: „Va exista o taxă din Bucureşti. Vom scoate rovinieta de pe acea bucată”.

Astfel, şoferii care vor dori să ajungă în Braşov pe autostradă vor plăti 6,3 euro fără TVA la 100 km de autostradă parcurşi, dar nu numai pe tronsonul care urmează să se construiască, ci şi pe bucata existentă, din Bucureşti până în Ploieşti.

Opoziţia spune însă că această taxare ar fi ilegală pentru că tronsonul a fost construit cu fonduri europene şi de la bugetul statului.

Autostrada Ploieşti - Braşov urmează să coste 1,36 de miliarde de euro.

Te-ar putea interesa şi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările