Drulă, USR: Dragnea a minţit cu impozitul pe veniturile offshore. Nu a menţionat că până la 60% se poate deduce ca investiţie

Drulă, USR: Dragnea a minţit cu impozitul pe veniturile offshore. Nu a menţionat că până la 60% se poate deduce ca investiţie

Cătălin Drulă FOTO Eduard Enea

Deputatul USR Cătălin Drulă susţine că şeful PSD Liviu Dragnea „a minţit la televizor cu impozitul pe veniturile offshore” care vor aduce miliarde de dolari la stat şi nu a menţionat că până la 60% din acestea se vor putea deduce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba de un articol din legea offshore, aprobată luni seară, târziu, de Camera Deputaţilor, care arată că limita maximă a deducerii investiţiilor în segmentul upstream nu poate depăşi 60% din totalul veniturilor suplimentare.

Redăm mai jos postarea integral a lui Cătălin Drulă:

„Dragnea a minţit ieri la televizor cu impozitul pe veniturile offshore vorbind de zeci de miliarde de $ ca viitoare încasări pentru stat.

Nu a menţionat că până la 60% din venitul suplimentar se poate deduce ca investiţie. Şi cum investiţiile sunt estimate la 22 mld $ pe 20 de ani - acestea vor fi deduse probabil în mare măsură la cota maximă posibilă de 60% din veniturile suplimentare.

Deci încasările din impozit vor fi undeva la 40% faţă de ce-a prezentat el.

Mai mult, în varianta de impozit pe venituri suplimentare on-shore existentă în OG 7/2013 acest impozit este cheltuială deductibilă, ceea ce probabil se va păstra şi la impozitul off-shore.

Adică nu se plăteşte impozit pe profit (care altfel s-ar fi plătit) pe suma încasată de stat ca impozit pe venit suplimentar. Deci mai scădem 16% din încasările prognozate.

În plus - a lucrat cu un preţ de 145 lei/MWh în timp ce estimarea dintr-un studiu recent Deloitte pentru preţul după 2020 este de 108 lei/MWh (ambele preţuri sunt în lei-2018). Diferenţa este foarte mare.

Rezultatul când le punem pe toate împreună: probabil vreo 4 mld $ încasate de statul român în loc de cele 20 mld desenate de Dragnea cu carioca.

E cam ca la programul de guvernare, dă-i omului o cariocă şi o tablă şi te minte frumos. Se vede că îi place”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: