Dragnea: Ponta este un denunţător de profesie. Fondul Suveran nu afectează deficitul bugetar

Dragnea: Ponta este un denunţător de profesie. Fondul Suveran nu afectează deficitul bugetar

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine, referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, că nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele şi că "tot acest mecanism economico-financiar a fost luat în calcul atunci când s-a construit bugetul". El spune că Victor Ponta, care anunţa că va face plângere penală pe tema acestui Fond, este un "denunţător de profesie".

Dragnea a fost întrebat cum îi răspunde lui Victor Ponta, care a anunţat că va depune plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi pe cel al ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, legat de Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, şi dacă cei 4,7 miliarde de lei sunt sau nu prevăzuţi în proiectul de buget.
 
"Lui Ponta nu-i răspund nimic pentru că la el este firesc. Este un denunţător de profesie, deci mai face încă o plângere penală cum a mai făcut, cum a mai spus, şi împotriva altora", a afirmat Dragnea.
 
El a susţinut că nu este afectat deficitul bugetar.
 
"În ceea ce priveşte Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, v-am spus şi ieri, vă spun şi astăzi, nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele, tot acest mecanism economico-financiar a fost luat în calcul atunci când s-a construit bugetul. Este vorba de un capital social pe care îl au societăţile, acum, la acest moment, în jur de 10 miliarde de lei, sigur că după ce va fi înregistrat la ONRC sigur se va face reevaluarea societăţilor, aşa este firesc vor fi fonduri alocate cash din veniturile din privatizare, aşa este trecut în actul normativ, deci nu se pune problema ca eventualul profit care ar fi trebuit să meargă la bugetul de stat ar fi fost luat în calcul şi acum influenţează deficitul... Toate aceste calcule au fost făcute înainte şi au fost luate în calcul şi nu influenţează deficitul", a mai spus Dragnea.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: