Studiu de impact. Ordonanţa 114 reduce drastic creşterea economică. Cîţu: Vâlcov şi Teodorovici ştiau impactul, dar au dat vina pe Comisia de Prognoză

Studiu de impact. Ordonanţa 114
reduce drastic creşterea economică. Cîţu: Vâlcov şi Teodorovici ştiau impactul,
dar au dat vina pe Comisia de Prognoză

Senatorul PNL Florin Cîţu a publicat fragmente dintr-un studiu de impact privind Ordonanţa 114, care arată că aceasta are un impact negativ drastic asupra creşterii economice, investiţiilor companiilor şi primei de risc a României. Confruntaţi de Liviu Dragnea cu aceste date, Eugen Teodorovici şi Darius Vâlcov au minţit că nu ştiau impactul şi au dat vina pe Comisia de Prognoză, susţine Cîţu.

„Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere. A fost şocat de concluziile studiului şi imediat i-a chemat pe Vâlcov şi Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele OUG 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate. Teodorovici şi Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Şi l-au folosit ca să şantajeze operatorii din sectorul privat”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Studiul de impact prezintă patru scenarii al impactului taxei bancare asupra creşterii economice a României. 

În cel mai sever scenariu, taxa bancară va duce la micşorarea creşterii economice cu până la 0,64 puncte procentuale în acest an şi cu până la 1,07 puncte procentuale anul viitor. În cel mai puţin sever scenariu, creşterea economică se diminuează cu 0,55 puncte procentuale în acest an şi cu 0,75 puncte procentuale anul viitor,

De asemenea, studiul mai arată că numai în primul trimestru al acestui an taxa pe activele bancare are un impact de -0,3 puncte procentuale asupra dinamicii produsului intern brut real.

„Măsurile OUG 114/2018 au un efect presupun negativ asupra încrederii firmelor care îşi reduc activitatea investiţională şi din cauza dificultăţii de acces la surse alternative de finanţare (i.e. piaţa de capital)”, mai arată studiul, care precizează că această scădere a investiţiilor are efecte presupus persistente şi pe termen lung asupra dinamicii PIB potenţial. 

„Limitarea investiţiilor afectează negativ profitabilitatea, mai ales pentru companiile din domeniul bancar, cel al telecomunicaţiilor şi cel al producţiei de energie electrică şi gaze naturale”, se mai precizează în studiu.

Caracterul intempestiv al măsurilor aprobate prin OUG 114/2018 au afectat, de asemenea, percepţia privind riscul suveran al investitorilor, având ca efect o majorare a primei de risc, inclusiv în context regional, şi exercitând presiuni de depreciere a leului, menţionează autorii.

Postarea integrală a lui Florin Cîţu:

„Document care aruncă în aer guvernarea PSD+ALDE!

Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR.

Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere.

A fost şocat de concluziile studiului şi imediat i-a chemat pe Vâlcov şi Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele OUG 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate.

Teodorovici şi Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Şi l-au folosit ca să şantajeze operatorii din sectorul privat.

Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public.

Mare atenţie.

Dragnea a dat ORDIN ca studiul să nu ajungă la nicio agenţie de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi.

Am să vă prezint astăzi doar o parte din concluzii.

ATENŢIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ.

Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta!

Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie.

Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonările de preţuri din sectorul energetic.

Studiul prezintă 4 scenarii. Şi varianta pe care acum o negociază Teodorovici cu băncile înseamnă scăderea creşterii economice. De asta este nervos Dragnea. De aceea le-a dat ordin ca această informaţie să NU ajungă la Standard and Poors. Mai ales că studiul prezintă o MAJORARE a primei de risc pentru România!!!

Repet, eu vă prezint doar impactul unei taxe acum. OUG 114 aruncă economia în CRIZĂ şi Dragnea este disperat să ascundă această informaţie de public.

În zilele următoare prezint şi rezultatele pentru sistemul bancar. Angajaţii din sistemul bancar sunt afectaţi direct. Peste 55.000 de oameni care plătesc taxe şi contribuţii au locul de muncă pus în pericol de această taxă.

Indiferent de câte ameninţări, voi continua să prezint acest studiu.

Acest studiu reprezintă DOVADA că ştiau de efectele devastatoare ale acestei ordonanţe şi i-au minţit pe români. Au pozat în naţionalişti de carton şi oameni de stat deşi ştiau că aruncă Romania în aer. Vor răspunde personal TOŢI”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările