DOCUMENT Fiscul, somat să scoată bani din piatră seacă: Triculescu cere depăşirea planului de colectare, prin taxarea inflaţiei şi a consumului

DOCUMENT Fiscul, somat să scoată bani din piatră seacă: Triculescu cere depăşirea planului de colectare, prin taxarea inflaţiei şi a consumului

FOTO: Mediafax

Şefa Fiscului, Mihaela Triculescu, a trimis luni subalternilor săi o circulară prin care-i invită ca, în mai puţin de 24 de ore, să prezinte planuri detaliate pentru depăşirea cotelor de colectare, inclusiv prin stabilirea unor sume suplimentare, ca urmare a scumpirilor succesive din ultimul timp.

Potrivit circularei, vor trebui detaliate şi sumele estimate a fi colectate suplimentar ca urmare a evoluţiei unor indicatori macroeconomici (inflaţie, creşterea consumului, etc), precum şi sume estimate a fi recuperate ca rezultat al măsurilor propuse pentru eficientizarea activităţii de executare silită.
 
 Circulara a fost publicată miercuri de liberalul Florin Cîţu, care a punctat dezastrul de la buget:
    
„Gaura imensă la buget, confirmată din nou. 
 
Dovada că PSD+ALDE au premeditat creşterea inflaţiei. 
 
ANAF cere plan de colectare suplimentară ca urmare a creşterii preţurilor. Ăsta da guvern ticălos. 
 
Iar ticăloşia nu se opreşte aici. Dragnea şi Tăriceanu vor să colecteze suplimentar de la cei pe care îi execută silit. Ce urmează, să-i trimită să lucreze la canal?”
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: