Cum se majorează punctul de pensie din 2022. Măsurile plănuite de Ministerul Finanţelor

Cum se majorează punctul de pensie din 2022. Măsurile plănuite de Ministerul Finanţelor

Ministerul Finanţelor anunţă noi măsuri fiscale

Ministerul Finanţelor a publicat pe site un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede printre măsurile fiscal-bugetare neacordarea voucherelor de vacanţă în acest an, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Finanţelor a publicat, luni-seară, proiectul OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
 
Documentul prevede toate măsurile pe care le-a anunţat anterior premierul - neacordarea voucherelor de vacanţă, prorogarea termenului de aplicare a Legii pensiilor şi limitarea călătoriilor studenţilor.
 
Documentul va rămâne în consultare publică timp de zece zile. 
 
La Art. III, documentul prevede că - Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 9 iulie 2019, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 86 litera c) a alineatului (2) va avea următorul cuprins: 
”c) Începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.”
2. La articolul 86, alineatele (3) – (8) se abrogă. 
3. Partea introductivă a alineatului (1) al articolului 182 va avea următorul cuprins: 
”(1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2023
 
Documentul poate fi consultat în întregime aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările