Cuc ameninţă constructorii străini cu rezilierea contractelor: Şmecheri care vor bani nemunciţi

Cuc ameninţă constructorii străini cu rezilierea contractelor: Şmecheri care vor bani nemunciţi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a avertizat duminică pe constructorii străini care nu se mobilizează pentru lucrările pe care le au că le va rezilia contractele. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru ca ei să nu îşi mai bată joc de subcontractorii români care îşi fac treaba, dar nu îşi primesc banii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„N-a pornit nimeni o campanie împotriva constructorilor de altă origine decât cea din România, numai că m-am săturat de şmecherii ăştia care vin în România, cu două mape şi care îşi asumă nişte lucruri în momentul când vin şi depun oferta, după ce au depus oferta, primele lucruri la care se gândesc e cum să mai facă un «claim», acei bani nemunciţi de care vorbeşte toată lumea” a spus Răzvan Cuc, potrivit Digi24.

El a precizat că datoria sa de ministru este să stea pe şantiere şi să vadă că aceşti constructori se mobilizează, de pe o parte, şi, pe de altă parte, să simplifice legislaţia.

„Domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul CNAIR - n.r.) şi-a asumat un număr de kilometri. Datoria mea ca ministru este să stau pe şantiere să văd că aceşti constructori se mobilizează, dacă nu, reziliem contractele. Pe de altă parte, tot treaba mea ca ministru este să simplific legislaţia. Dacă nu se înţelege acest lucru, avem nevoie de relaxare legislativă. Bun, constructorii îi mobilizăm noi, dacă nu au înţeles mesajul foarte clar, stau eu pe şantiere şi vă spun eu că ei cât timp ştiu că vine ministrul, ei sunt mobilizaţi şi lucrează. (...) Constructorii se mobilizează, dar ei trebuie să înţeleagă că noi suntem în România şi ei trebuie să meargă după ritmul în care îl solicită românii şi Ministerul Transporturilor, nu pot să meargă în ritmul lor. Dacă ei nu înţeleg lucrul ăsta, reziliem, trei ani de zile nu mai participă la nicio licitaţie şi mai era şi targetul pe care i l-am trasat domnului Narcis Neaga, să facă acea antrepriză, ca în momentul în care reziliem să şi intrăm noi la lucru în regie proprie. Pe lângă calitatea lucrărilor, vom mai verifica să nu îşi mai bată joc de subcontractorii români. Va fi un alt criteriu pe care vom rezilia contracte. Avem constructori care se ocupă numai să facă claim-uri şi să ia banii şi să subcontracteze, dar nu mai plătesc, deşi ei îşi iau banii de la statul român”, a spus Cuc, potrivit Agerpres. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările