Copiii mai mici de 3 ani, exceptaţi de la plata întreţinerii. Florin Roman: Părinţii pot folosi mai bine aceste cheltuieli

Copiii mai mici de 3 ani, exceptaţi de la plata întreţinerii. Florin Roman: Părinţii pot folosi mai bine aceste cheltuieli

Foto: Facebook Florin Roman

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

"Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane", prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului, potrivit Agerpres.
 
Astfel, proiectul, iniţiat de deputatul liberal Florin Roman, a primit 134 voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”.
 
Acesta a explicat, în expunerea de motive a proiectului de act normative, că "plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult".
 
"Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii", susţine Roman.
 
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările