Contractul pentru autostrada demolată Sibiu-Orăştie a fost reziliat. Banii vor fi recuperaţi de stat prin executarea scrisorilor de garanţie şi prin instanţă

Contractul pentru autostrada demolată Sibiu-Orăştie a fost reziliat. Banii vor fi recuperaţi de stat prin executarea scrisorilor de garanţie şi prin instanţă

O porţiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60, a fost demolată FOTO Mediafax

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost reziliat contractul semnat cu Salini Impregilo, constructorul lotului III Cunţa-Sălişte al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, acolo unde terasamentul a fost demolat din cauza problemelor cauzate de lucrările prost efectuate.

Ministrul Transporturilor a declarat într-o conferinţă de presă că speră ca circulaţia pe Autostrada Sibiu-Orăştie să fie reluată în luna septembrie a acestui an, după o nouă licitaţie de selecţie a unui nou constructor. Potrivit legii, constructorul Salini Impregilo nu va mai putea participa la nicio licitaţie de construcţie timp de doi ani. 

Dan Costescu a atras atenţia constructorilor că Ministerul manifestă toleranţă zero pentru cei care încearcă să risipească resursele statului. 
 
„Am primit analizele şi expertizele, ele arată în principiu acelaşi lucru: materialele de construcţie nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările nu sunt corespunzătoare, proiectul nu a fost respectat. Am solicitat conducerii CNADNR să examineze soluţiile. Compania a anunţat rezilierea contractului cu actualul constructor, se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor care să remedieze deficienţele. Termenul este august, în septembrie practic se va putea relua traficul pe autostradă. În paralel, CNADNR va mai începe o serie de licitaţii separate: expertiza pe restul până la 22 de kilometri, lucrările din afara carosabilulului – amenajarea taluzului, spaţiile de servicii“, a spus ministrul.
 
Dan Costescu a precizat ca vor fi executate scrisorile de garanţie pentru acoperirea costurilor. Diferenţa va fi obţinută prin instanţă.
 
Contractul pentru lotul III al autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro. O porţiune de 200 de metri din autostradă, aflată în zona kilometrului 60, a fost demolată şi urma să fie refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului. CNADNR anunţase iniţial că problemele vor fi remediate până în luna decembrie, dar termenul a fost mutat până în luna iunie 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările