Consumatorii casnici de energie ar putea reveni în piaţa reglementată. Virgil Popescu: Se poate face inclusiv prin Directiva 944

Consumatorii casnici de energie ar putea reveni în piaţa reglementată. Virgil Popescu: Se poate face inclusiv prin Directiva 944

FOTO Inquam Photos / George Călin

Consumatorii casnici de energie ar putea reveni la piaţa reglementată, propunerea fiind deja avansată în şedinţa coaliţiei de guvernare, a declarat miercuri ministrul Virgil Popescu, adăugând că acest lucru se poate face inclusiv printr-o directivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am propus în şedinţa coaliţiei reglementarea pentru partea casnică”, a spus Virgil Popescu, precizând că reîntoarcerea consumatorilor casnici în piaţa reglementată se poate face inclusiv printr-o directivă la nivel european, care prevede intervenţia pe preţuri, pentru o perioadă scurtă de timp.
 
”Noi am propus în şedinţa coaliţiei reglementarea pentru partea casnică. Lăsaţi-ne să vedem scenariile şi preţurile cum evoluează”, a spus ministrul. 
 
Virgil Popescu a arătat că se poate reveni la piaţa reglementată, pentru o perioadă scută de timp şi având şi directiva 944 transpusă, care spune că se pot face intervenţii pe preţuri, pe o perioadă limitată. 
 
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că în opinia sa, preţul din energie, de la 1 aprilie, va trebui reglementat, pe o perioadă de şase luni. 
 
”Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem aces lucru”, a spus preşedintele PSD, arătând că trebuie depăşite aceste două luni şi apoi celelalte şase. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările