Comisia Europeană avertizează: Inflaţia riscă să depăşească limita stabilită de BNR

Comisia Europeană avertizează: Inflaţia riscă să depăşească limita stabilită de BNR

Inflaţia continuă să crească în România şi probabil va depăşi limita stabilită de Banca Naţională a României, avertizează oficialii Comisiei Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un element care este o sursă de procupare, de îngrijorare, este presiunea inflaţionistă care se acumulează şi poate aţi şi simţit-o direct. Inflaţia a crescut şi urmează să crească în continuare, probabil va depăşi limita superioară stabilită de BNR ca ţintă fixată. (...) Regulile fiscale în cazul României apar în Legea responsabilităţii fiscale şi stabileşte o serie de reguli care din păcate nu s-au aplicat încă din 2016. În România există o serie de reguli care au fost ignorate sau pur şi simplu ocolite. Este o preocupare, ele există cu un motiv”, a declarat vinri Isabel Grilo, şef de unitate la Direcţia Generală pentru Afaceri Economice şi Financiare, Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Oficialul european a adăugat că a fost constatată şi o creştere a deficitului contului curent.

„Şi inflaţia de bază a crescut, ceea ce înseamnă că există motive de îngrijorare şi trebuie să ne gândim la măsuri pentru a limita această evoluţie a inflaţiei. Acestea sunt motivele pentru care suntem îngrijoraţi de opţiunile fiscale ale României, vedem creşteri ale deficitului fiscal, observăm o creştere a deficitului contului curent”, a precizat Isabel Grilo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: