CNAIR ar putea avea un nou director general. Mariana Ioniţă va fi schimbată de la şefia companiei

CNAIR ar putea avea un nou director general. Mariana Ioniţă va fi schimbată de la şefia companiei

Foto: Facebook CNAIR

Mariana Ioniţă urmează să fie schimbată de la conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au transmis pentru HotNews.ro surse apropiate situaţiei.

Anunţul vine după ce Consiliul de Administraţie al CNAIR a fost schimbat, imediat după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă şi-a dat demisia. Potrivit Hotnews.ro, la şefia CNAIR ar urma să vină Cristian Pistol, recent numit consilier al premierului Cîţu pe Infrastructură.
 
Mariana Ioniţă a fost numit director general în februarie 2020, pe vremea Guvernului condus de Ludovic Orban. 
 
Sursa citată menţionează că, în timpul mandatului acesteia au fost inauguraţi 60 de kilometri de autostradă în 2020, iar în 2021 rămân cu şanse de deschidere alţi circa 78 de kilometri de autostradă sau drum expres.
 
În acelaşi timp, au fost demarate lucrări pe noi şantiere importante de autostradă sau drum expres: A1 Sibiu Piteşti, Lotul 1 (13 km) şi Lotul 5 (30km), circa 42 de km de autostradă din A3 de la Nădăşelu la Poarta Sălajului, 32 de kilometri din DX12 (Lotul 3), circa 50 de kilometri din Autostrada de Centură a Capitalei A0 Sud, drumul expres Brăila - Galaţi (10km) sau drumul expres de legătură cu Vama Giurgiu (5km).
 
Totodată, în mandatul lui Ioniţă la CNAIR s-au deblocat unele proiecte importante cum ar fi drumurile de legătură ale Podului peste Dunăre de la Brăila (fără de care Podul ar fi rămas un „muzeu”), tronsonul lipsă cu tuneluri de pe A1 Lugoj - Deva, pasajul de la Domneşti sau tronsonul de autostradă Cheţani - Câmpia Turzii.
 
Pe partea de proiecte noi demarate amintim: Autostrada „Unirii” A8 Tg. Neamţ - Iaşi, Autostrada „Moldovei” A7, proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti - Comarnic - Braşov, contractarea majorităţii tronsoanelor de pe Autostrada de Centură A0 Nord a Capitalei, studii de fezabilitate şi proiectare pe mai multe drumuri expres sau de mare viteză (Bucureşti - Alexandria, Craiova - Tg. Jiu, Brăila - Tulcea - Constanţa, Bucureştri - Târgovişte ş.a.)
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările