CNADNR: Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti, gata în 15 decembrie. Lucrările vor demara după aceea şi se vor termina în 2021

CNADNR: Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti, gata în 15 decembrie. Lucrările vor demara după aceea şi se vor termina în 2021

Peste 8.000 de angajaţi ai Dacia şi ai furnizorilor au protestat luni, la Mioveni, pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti, vitală celui mai mare exportator al ţării

Studiul de fezabilitate pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti va fi terminat până la data de 15 decembrie a acestui an, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor vor fi demarate după finalizarea documentului, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Precizările vin după un nou miting organizat de salariaţii Dacia, care cer realizarea acestei autostrăzi de trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comunicatul reaminteşte faptul că noul termen estimat pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă este anul 2021.
 
„Având în vedere importanţa proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima dată un proiect de infrastructură rutieră la faza de SF (studiul de fezabilitate — n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoaşterea şi eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificări ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selecţiei alternativelor de traseu. Varianta optimă de traseu va rezulta în urma Analizei Multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice şi financiare“, se arată în comunicat.
 
Aproximativ 8.000 de persoane au participat luni la un miting organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia pentru urgentarea construcţiei autostrăzii Piteşti - Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările