Cîţu promite că nu vor creşte taxele. Depinde de agricultură dacă intrăm în recesiune

Cîţu promite că nu vor creşte taxele. Depinde de agricultură dacă intrăm în recesiune

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, consideră că în trimestrul trei riscul cel mare privind evoluţia economiei vine din partea agriculturii, dar că îşi menţine opinia că România va evita recesiunea economică, iar taxele nu vor creşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În trimestrul trei, cel mai mare risc vine de la agricultură. Dacă ne uităm la consum, la investiţii, toate sunt peste aşteptări. La agricultură există riscul cel mai mare. Îmi menţin în continuare opinia că în acest an vom evita recesiunea tehnică, ceea ce înseamnă că nu vom avea două trimestre consecutive negative. Dar vom vedea ce se întâmplă cu agricultura. Aici este un mare semn de întrebare”, a spus, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
 
El susţine că în trimestrul trei, din semnalele pe care le are, va fi o creştere economică la limită.
 
”Va fi la limită, pe plus”, a precizat Florin Cîţu.
 
Ministrul Finanţelor consideră că anul viitor România va recupera în întregime căderea economică din acest an, afirmând că nu vor fi majorate taxele.
 
”Toate estimările arată că anul viitor vom avea o creştere economică similară cu căderea de anul acesta. Deci vom anula în 2021 scăderea din acest an. (...) Nu avem în vedere o majorare a taxelor. Nici vorbă. Sunt un liberal convins, iar din punctul meu de vedere taxe puţine şi mici sunt soluţia pentru o economie liberală”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
 
Oficialul a mai spus că în trimestrul trei economia României îşi va reveni, iar toate estimările, atât cele naţionale cât şi internaţionale, preconizează o creştere pentru anul viitor.
 
"Economia va reveni din trimestrul trei. Iar tot Institutul Naţional de Statistică a prezentat datele în comerţul cu amănuntul. Acolo se vede foarte clar că economia a avut o creştere începând cu luna mai. În industrie se vede acelaşi lucru. Acel 'V' se vede deja foarte clar atât în comerţ cât şi în industrie. În trimestrul trei vom vedea acea revenire. Eu spun că acea revenire va fi în trimestrul trei. În trimestrul doi toţi ştiam cum va fi. Nu cred că exista cineva care să spună că în trimestrul doi când ai economia închisă aproape 60 de zile să ai şi creştere economică. Revenirea despre care vorbim vine din trimestrul trei", a spus ministrul Finanţelor.
 
El a spus că estimările specialiştilor arată că economia României va fi în creştere şi în cursul anului viitor.
 
"Toate estimările, nu doar ale Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, dar şi FMI, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale arată clar că economia României va fi pe creştere anul viitor, similar cu căderea de anul acesta. Vom încerca să anulăm şi să fim pe plus după doi ani de zile sau în cel mai rău caz pe zero după doi ani de zile", a mai spus ministrul Florin Cîţu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: