Cîţu: Guvernul nou va prezenta bugetul pe 2021. PNL va prezenta o viziune. Nu veţi vedea creşteri de taxe anul viitor

Cîţu: Guvernul nou va prezenta bugetul pe 2021. PNL va prezenta o viziune. Nu veţi vedea creşteri de taxe anul viitor

Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat că Guvernul nou învestit va fi cel care va prezenta bugetul pe anul viitor, deoarece legea arată că în anii electorali noul Guvern prezintă bugetul, la 15 zile după învestire.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aşa a fost şi în 2017, bugetul a fost prezentat în februarie. În 2019 când nu erau alegeri bugetul a venit tot prin februarie”, a spus Cîţu, critic la adresa guvernării PSD care a făcut acest lucru.

El a afirmat că PNL va prezenta o viziune asupra bugetului pe anul viitor şi până în 2024, odată cu programul de guvernare.

„Vom face bugetul pe anul viitor şi îl vom prezenta. Nu veţi vedea creşteri de taxe anul viitor. Mai mult, avem ca exemplu anul 2020. În 2020, guvernul liberal este primul care a scos toate taxele introduse de socialişti. Am scos supraaciza la carburanţi, supraimpozitarea contractelor part-time, TVA defalcat, am eliminat Ordonanţa 114, toată plină de taxe, toate introduse de Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu”, a spus Cîţu.

El a afirmat că Guvernul a avut rezultate foarte bune la buget. „Am arătat că poţi să elimini din taxe şi să încasezi bani la buget mai mulţi. Avem august şi septembrie, două luni consecutive în care veniturile la buget au fost mai mari decât anul trecut când era creştere economică şi când erau şi aceste taxe ale PSD-iştilor. Nu avem nevoie de taxe pentru a aduce venituri la buget. Am demonstrat în 2020 să administrăm o economie cu taxe mai mici şi mai puţine şi acestea sunt suprizele şi anul viitor, surprize pozitive pentru români”, a precizat ministrul de Finanţe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările