Cîţu: CEC şi Eximbank trebuie să susţină economia. Sunt bănci de stat. Vom găsi un rol şi pentru Banca Românească

Cîţu: CEC şi Eximbank trebuie să susţină economia. Sunt bănci de stat. Vom găsi un rol şi pentru Banca Românească

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat marţi că CEC Bank şi Eximbank trebuie să susţină programul de relansare a economiei pentru că sunt bănci de stat şi că se va „găsi un rol şi pentru Banca Românească pe care a achiziţionat-o statul.

Ştiri pe aceeaşi temă

CEC Bank şi Eximbank sunt bănci unde statul este acţionar majoritar şi trebuie să susţină economia, a declarat marţi, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, menţionând că aceste bănci trebuie folosite "pentru a împinge programele în economie."
 
"CEC Bank şi Eximbank sunt bănci unde statul este acţionar majoritar şi trebuie să susţină economia. Trebuie folosite aceste bănci pentru a împinge programele în economie. Acesta este rolul pe termen scurt. Pe termen mediu şi lung există o strategie pentru întreg pachetul de instituţii financiar-bancare pe care îl are statul. Ştiţi foarte bine că în Planul de relansare apare şi o bancă de dezvoltare. După discuţii foarte multe pe care le-am avut cu Comisia Europeană, apare şi un Fond Naţional de Investiţii. De aceea trebuie văzută strategia pe care o vom prezenta pentru întreg sistemul financiar bancar unde statul este acţionar majoritar", a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa ZF- Bankers Summit '20.
 
Ministrul Finanţelor a mai spus că există încă o bancă pe care statul a achiziţionat-o, Banca Românească, bancă de retail. "Trebuie să găsim un rol şi pentru această instituţie", a mai spus Cîţu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările