Chinezăriile ameninţă ceasurile elveţiene

Producătorii de ceasuri din China vor face concurenţă brandurilor elveţiene mai ieftine, principalul atu al acestora fiind costurile de producţie foarte reduse, crede Jean-Marc Jacot, CEO al Parmigiani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sincer, dacă vrei să produci un ceas ieftin trebuie să mergi în China", a declarat executivul producătorului de ceasuri de lux.

„Nu ai nicio soluţie. Este prea costisitor să produci în Elveţia", a adăugat acesta, citat de Bloomberg. În medie, preţul unui ceas Parmigiani (producător elveţian) ajunge la 70.000 de dolari. Mai mult, aprecierea francului elveţian, care în 2010 a crescut cu 19% în raport cu euro, va afecta profiturile companiilor de profil,

au declarat săptămâna trecută reprezentanţii mai multor ceasornicari elveţieni, printre care şi Richemont (producătorul ceasurilor Cartier şi IWC). Acest factor va determina producătorii să utilizezeze componente de proveninţă chineză, crede Jacot. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările