Ce spune Eugen Teodorovici despre eliminarea supraaccizei: Nu se va regăsi în preţul de la pompă

Ce spune Eugen Teodorovici despre eliminarea supraaccizei: Nu se va regăsi în preţul de la pompă

Eugen Teodorovici susţine că preţul la pompă nu va scădea, după eliminarea supraaccizei la carburanţi FOTO gov.ro

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat că este posibil ca preţul carburanţilor la pompă să nu scadă, în urma eliminării supraaccizei pe carburant, el precizând că măsura ar putea declanşa o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi am dorit şi anul trecut scoaterea acestei accize, legat în acelaşi timp de plafonarea preţurilor la pompe. Noi toţi suntem captivi la pompă iar această reducere nu se va regăsi în costul carburantului. Poate să scadă dar nu este obligatoriu. Ţin minte în 2015 la 1 iunie sau 1 iulie, de la 24 la 9% TVA-ul la produsele alimentare, nu s-a regăsit şi la produsele respective scăderea aceea de TVA. A fost împărţită într-o oarecare măsură între cei care produceau şi cei care consumau”, a declarat Eugen Teodorovici, miercuri, înainte de şedinţa CEx PSD.

Social-democratul a adăugat că măsura va avea impact de 3 miliarde de lei anul viitor. „Nu poţi să ţii preţul ridicat. Asta însemna că în economie această reducere se ducea către tot ce înseamnă cost utilităţi, produse, absolut tot se regăsea în economie. Dar astăzi va fi un impact, anul viitor mai ales, de 3 – 3 miliarde şi ceva de lei, care se vor adaugă la ceea ce guvernul deja a anunţat. Ceea ce va avea ca şi consecinţă, eu îmi doresc să nu fie aşa, o scădere a ritmului de ţară, ce se va traduce prin costuri mai mari de finanţare şi multe altele”, a completat Teodorovici.

Fostul ministru de Finanţe a mai spus că promulgarea legii care elimină supraaciza la carburant ar putea duce la demararea unui proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede eliminarea supraaccizei la carburant, precum şi eliminarea supraimpozitării pentru contractele de muncă part-time.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările