CE aprobă o schemă românească menită să sprijine companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad

CE aprobă o schemă românească menită să sprijine companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad

Foto: Arhivă Adevărul

Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă românească în valoare de un milion de euro pentru a sprijini companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii CE, schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Aeroportul este situat în partea de vest a României şi deserveşte în principal judeţul Arad.
 
În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe de până la 600,000 de euro pe întreprindere.
 
Măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep activitatea pe aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă şi transparentă.
 
De asemenea, măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni şi redresarea economică a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. 
 
Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.
 
În special, ajutorul nu va depăşi limita de 2,3 milioane de euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022. 
 
Totodată, Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, CE a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările