CE aprobă o schemă de 358 de milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile afectate de pandemie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi banii

CE aprobă o schemă de 358 de milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile afectate de pandemie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi banii

Foto: Arhivă Adevărul

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă românească în valoare de 358 de milioane de euro (1,772 miliarde de lei) pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii afectate de pandemie şi de măsurile restrictive pe care guvernul român le-a aplicat pentru a limita răspândirea virusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Executivului comunitar, sprijinul public a fost aprobat în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. 
 
În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe pentru investiţii în activităţi productive, până la o sumă maximă de un milion de euro (4,9343 milioane de lei) per beneficiar.
 
Conform datelor transmise de CE, schema va fi deschisă IMM-urilor care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele afectate în mod deosebit de epidemia de coronavirus, precum industria prelucrătoare, construcţiile, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transportul şi depozitarea. 
 
Pentru a fi eligibile, societăţile trebuie să fi fost înfiinţate în România până la 31 decembrie 2018 şi trebuie să fi înregistrat profituri din exploatare pe parcursul anului 2019.
 
„Se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de 4.000 de societăţi. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 1,8 milioane euro per beneficiar şi se acordă până la 31 decembrie 2021.”, precizează sursa citată. 
 
Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările