Budăi, despre recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă: zeci de mii de pensionari vor primi deciziile până la Paşte

Budăi, despre recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă: zeci de mii de pensionari vor primi deciziile până la Paşte

Foto Mediafax

Zeci de mii de pensionari vor primi, până de Paşti, deciziile cu noile cuantumuri rezultate în urma recalculării pentru grupele I şi II de muncă, restul urmând să fie trimise până la 30 septembrie, a declarat vineri ministrul Muncii, Marius Budăi.

”Aseară am avut o întâlnire foarte bună cu toţi directorii Caselor de Pensii din ţară, suntem în postura să transmitem pensionarilor că în Legea recalculării pensiilor, din cei 100.000 de pensionari care sunt încadraţi în această lege (recalcularea pensiilor pentru cei care au făcut parte din grupele I şi II de muncă - n. red.), până la sărbătorile de Paşti vor primi un număr de 42.000 de pensionari deciziile acasă. Vom încerca punerea în plată a cât mai multe decizii tot până în sărbătorilor de Paşti, dar avem un calendar pe care trebuie să-l respectăm”, a declarat ministrul Muncii, citat de Mediafax.
 
Marius Budăi a adăugat că, la nivelul fiecărei case de pensii a fost format un grup de lucru compus din experţi. „Am discutat despre resursa umană de care avem nevoie, despre tot ce înseamnă tehnică, despre software-ul de care avem nevoie pentru această activitate”, a mai spus Budăi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: