Budăi, despre creşterile de pensii şi salarii pe care trebuie să le facă noul guvern: Sper să reuşească

Budăi, despre creşterile de pensii şi salarii pe care trebuie să le facă noul guvern: Sper să reuşească

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a declarat marţi la predarea ştafetei către noul ministru Violeta Alexandru că noul guvern va trebui să respecte legea salarizării şi Legea pensiilor, inclusiv în privinţa majorărilor programate şi că speră ca noul Executiv să reuşească acest lucru.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Niciodată nu o să vorbesc de bugetul de pensii în deficit sau excedent pentru că nu este grija pensionarilor. Eu cred că, indiferent de deficit sau excedent, pensiile trebuie plătite”, a afirmat Budăi, înainte de predarea mandatului către noul ministru, Violeta Alexandru.
 
Marius Budăi a menţionat, totodată, că noul Guvern trebuie să respecte Legea pensiilor şi Legea salarizării şi prevederea de majorare a salariilor profesorilor, de la 1 septembrie, la nivelul anului 2022. Acesta a subliniat, în context, că în proiecţia PSD de buget pentru anul 2020 deficitul era menţinut la 3% din Produsul intern brut.
 
„Va trebui să respecte programul nostru de guvernare, să respecte Legea pensiilor, legea salarizării, să respecte de la 1 septembrie mărirea salariilor pentru profesori la nivelul anului 2022 . Sper să reuşească. În proiecţia noastră de buget pentru anul 2020 ne încadrăm cu aceste măriri şi în deficitul de 3%”, a afirmat Budăi, citat de Agerpres.
 
Cât priveşte majorarea salariului minim pe economie cu 100 de lei pe net şi 150 de lei pe net pentru cei cu studii superioare şi minimum un an vechime, fostul ministru de resort a precizat că Hotărârea de Guvern a fost pe masa Executivului luni, în primă lectură, iar miercuri este programată dezbaterea publică.
 
Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat marţi dimineaţa, înainte de preluarea mandatului, reducere a structurii ministerului, dar şi verificări serioase cu privire la situaţia bugetului de pensii în condiţiile în care, potrivit acesteia, PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările