Boloş, despre renegocierea PNRR: În iulie şi august ne pregătim strategia. În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea

Boloş, despre renegocierea PNRR: În iulie şi august ne pregătim strategia. În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea

FOTO: Facebook Marcel Bolos

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a vorbit vineri, despre renegocierea PNRR pe partea de pensii, precizând că în această vară de foc, în lunile iulie şi august, se pregăteşte strategia de negociere.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea, depinde de mandatul pe care îl primim de la coaliţie.”, a mai spus ministrul.
 
„Noi în această vară de foc, aş putea să spun, în lunile iulie şi august, ne pregătim strategia de negociere. Pachetul de măsuri cu care va fi mandatat Guvernul Românei şi Mnisterul Proiectelor Europene, îl vom face cunoscut la momentul la care vom fi mandataţi de către Guvern şi de către coaliţie”, a spus Marcel Boloş, potrivit News.ro.
 
El a precizat că „la sfârşitul verii trebuie să avem temele făcute pentru ca cei care negociază să fie pe poziţie de forţă şi să aibă toate argumentele necesare pentru a duce negocierea la bubn sfârşit”.
 
„Facem demersurile necesare pentru ca regulamentul Comisiei Europene, care este în procedură de aprobare, să poată să fie modificat pentru ca noi să putem prelua ce este prioritar în peroada de criză, la finanţare. Menţionez, discutăm despre independenţa energetică, criza privind securitatea alimentară şi competititiatea economică, susţinerea mediului de afaceri. Sunt priorităţi la care România trebuie să adere. Dacă vom primi acest mandat de la guvern şi coaliţie, ne vom conforma. În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea, asta depinde de mandatul pe care îl vom primi de la coaliţie”, a spus Boloş.
 
El a arătat că acest pachet de măsuri pe care îl gândesc pentru renegociere va cuprinde şi componenta de securitate alimentară, dacă vor fi mandataţi în acest fel.
 
„Însă negocierea nu se va putea face, cu siguranţă pe părţi, ci va fi nevoie să avem o negociere pe întreg pachetul de măsuri şi aşa să putem ajusta PNRR cu nevoile din criză”, a mai spus Marcel Boloş. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările