Becali îşi ia avion de 10 milioane de euro

Gigi Becali intră în afaceri cu Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro. Patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti va achiziţiona o aeronavă Challenger 604 pentru a fi operată în regim de taxi aerian alături de alte două aparate de zbor cumpărate deja de omul de afaceri Ioan Nicolae.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarul grupului InterAgro a investit 16,5 milioane de dolari şi 9 milioane de euro în achiziţia unui avion şi a unui elicopter.

"Am cumpărat un avion Hawker 900 XP cu 9 locuri şi un elicopter Dolphin cu 5 locuri, care vor fi operate în regim de taxi aerian de către firma Inter Aviation. Firma este deţinută în proporţie de 51% de fiica mea, Adina Niculae, restul fiind în proprietatea InterAgro", a declarat pentru Ioan Niculae, citat de Mediafax.

"Am discutat şi cu Gigi Becali, care vrea să cumpere o aeronavă Challenger 604, să operăm şi aeronava lui. Vrem să amenajăm o mică aerogară la aeroportul Băneasa, iar Gigi Becali va avea, la rândul lui, acces la aeronavele noastre", a adăugat Niculae.

Gigi Becali a confirmat spectaculoasa achiziţie pe care vrea să o facă în următoarele 2-3 luni şi pe care va plăti circa 10 milioane de euro. Challenger 604 poate avea între 9 şi 18 locuri, în funcţie de configuraţie. Producţia la seria 604 a încetat în 2006.

"Îmi cumpăr un Challenger, ca să am eu avion când am nevoie. Îl operez cu Niculae când nu-l folosesc eu, ca să scap de cheltuieli. Acesta este doar începutul, iar dacă firma nu va avea pierderi, ne extindem şi cu alte avioane", a mai spus Becali.

Planuri mari are şi Ioan Niculae. Acesta vrea ca firma nou înfiinţată să opereze, în următoarea perioadă, 4-5 aeronave, plus cea a lui Becali.

"Vom putea acoperi tote zborurile către orice destinaţie din Europa şi putem ajunge şi până în Dubai. Avionul Howker are o autonomie de zbor de 5.200 de kilometri. Toate aeronavele au finisaje ultramoderne, stewarzi şi piloţi cu experienţă. Avem deja un pilot cu 17.000 de ore de zbor şi care a pilotat chiar şi avionul preşedintelui Azerbaijanului", a mai spus Niculae.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările