Băncile ar putea fi taxate în funcţie de cota de piaţă. Cum va arăta noua „taxă pe lăcomie“

Băncile ar putea fi taxate în funcţie de cota de piaţă. Cum va arăta noua „taxă pe lăcomie“

Reprezentanţi ai Asociaţiei Române a Băncilor au declarat, în urma discuţiilor purtate miercuri cu Eugen Teodorovici, că OUG 114 va fi modificată astfel încât să cuprindă şi un sistem de bonusare, dar şi că se ia în calcul o taxare a băncilor în funcţie de cota de piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele ARB, Florin Dănescu, a confimat că un element ia în calcul şi impozitatrea băncilor în funcţie de cota de piaţă, fără a oferi detalii. El a spus că ROBOR este un punct nevralgic, şi că asociaţia va face propuneri legate de indicator.
 
OUG 114 este un produs complex şi trebuie înţelese toate detaliile înainte de a fi făcute propuneri pe marginea ei, iar schimbarea modului de calcul al indicelui ROBOR este un punct nevralgic al negocierilor, a spus, miercuri, preşedintele executiv al Asociaţiei Române al Băncilor (ARB), Florin Dănescu, după discuţiile purtate la Ministerul Finanţelor.
 
” Trebuie să ne facem temele înainte de a spune ceva. (...) Trebuie să ne uităm la toate detaliile, să vedem care sunt propunerile noastre în funcţie de cum înţelegem întregul proiect. Este un punct nevralgic cel cu privire la un alt mod de calcul al ROBOR-ului. Şi asta vrem să analizăm, să facem nişte propuneri, nişte menţiuni cu privire la percepţia noastră”, a spus Dănescu.
 
El a mai spus că au avut loc discuţii şi despre posibila impunere a unui ROBOR la tranzacţii.
 
”Se vorbeşte despre acest tip de abordare (ROBOR la tranzacţii – n.r.). Credem că trebuie să facem un pas înapoi, să ne uităm cu atenţie. (...) Trebuie să ne facem o părere înainte să venim în faţa dumneavoatră”, a mai spus Dănescu.
 
Vor urma discuţii şi asupra activelor care vor fi scoase din baza de calcul a taxei impuse de OUG 114.
 
Următoarea întâlnire va avea loc după ce ARB îşi va formula punctul de vedere, în cursul zilei de miercuri.
 
Maţi seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, la TVR 1, că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” se schimbă în „stimulent pentru hărnicie”, prin care băncile să finanţeze economia reală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările