Băncile au început să pună popriri, pentru că ordonanţa care amâna executările silite nu a fost publicată încă. Orban: Va fi publicată astăzi sau mâine

Băncile au început să pună popriri, pentru că ordonanţa care amâna executările silite nu a fost publicată încă. Orban: Va fi publicată astăzi sau mâine

Ludovic Orban Foto gov.ro

Băncile au început să reactiveze popririle pe conturi suspendate în pandemie, pentru că Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern care amâna executările silite nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Premierul Ludovic Orban a declarat că actul normativ va fi publicat astăzi sau mâine. Între timp, contribuabilii stau cu conturile blocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Executivul adoptat joi o Ordonanţă de Urgenţă care dă posibilitatea eşalonării datoriilor pentru companiile şi persoanele fizice le-au acumulat în acest timp, de când a fost declarată starea de urgenţă şi până la starea de alertă prelungită până în prezent.

Ministrul de Finanţe a declarat joi că nu vor exista executări silite pentru companii până pe 25 decembrie şi va fi luată măsura extinderii termenului pentru rambursarea TVA cu control ulterior până la 25 ianuarie.

Între timp, ordonanţa nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

Drept urmare, băncile au început să reactiveze automat toate popririle în ziua în care suspendarea acestora expira.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că ordonanţa de urgenţă va fi publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial. Răspunsul şeful Executivului a venit în contextul unei întrebări referitoare la faptul că băncile nu pun în aplicare măsura deoarece actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

„Va fi publicată în Monitorul Oficial. Noi am adoptat măsura de după 25 octombrie, se pot face cereri de reeşalonare în termenul stabilit prin ordonanţa de urgenţă. Va fi publicată astăzi sau mâine ordonanţa”, a afirmat luni Ludovic Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările