Autorităţile insistă că vor da în trafic 180 de kilometri de autostradă, în acest an

Autorităţile insistă că vor da în trafic 180
de kilometri de autostradă, în acest an

Anul acesta vor fi daţi în trafic la nivel naţional 180 de kilometri de autostradă, au afirmat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi s-au aflat joi în inspecţie pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda.

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în acest an, ministrul Răzvan Cuc a declarat că, la momentul preluării mandatului, a găsit „deja o estimare” înaintată de către directorul general al CNAR, Narcis Neaga, de 180 de kilometri, menţionând că, în general, preia informaţiile pe care i le prezintă acesta.

„Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (...) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (...) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (...) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR”, a declarat ministrul Cuc, potrivit Agerpres, care a subliniat că cei 180 de kilometri sunt cei pe care Neaga i-a „promis”.

Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte. „De asemenea, mai mizăm pe o parte din Predeal - Cristian, unde mai sunt cam 10 kilometri, cu drum de legătură cu tot”, a adăugat Narcis Neaga.

Ministrul Rovana Plumb a declarat iniţial că în acest an „se vor da în trafic” 180 de kilometri de autrostradă. Ulterior, ministrul a revenit asupra afirmaţiei, precizând că „se va circula” pe aceştia şi „nu a promis nimic”, ci doar „a spus”.

Asociaţia Pro Infrastructură susţine într-o postare pe o reţea de socializare că promisiunea făcută de ministrul Transporturilor, Rovana Plumb, în privinţa celor 180 de kilometri de autostradă ce vor fi daţi în folosinţă în acest an nu va putea fi respectată.

Deputatul USR Cătălin Drulă susţine că doar 43 km de autostradă vor fi daţi în trafic în 2019, dacă totul merge bine, nu 180 de km, precum spune ministrul Rovana Plumb.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ulterior că nu va demisiona dacă guvernul nu va atinge în acest an ţinta de 180 km de autostradă daţi în folosinţă, obiectiv asumat de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb. „De ce să demisionez, coordonez eu?”, a răspuns Dăncilă la întrebările ziariştilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările