APIA: Piaţa auto a scăzut până la nivelul de acum 16 ani. Producţia a crescut cu 22% faţă de 2012

APIA: Piaţa auto a scăzut până la nivelul de acum 16 ani. Producţia a crescut cu 22% faţă de 2012

Anul trecut, în România s-au vândut preponderent maşini la mâna a doua

Vânzările de autovehicule noi au înregistrat în 2013 al şaselea an consecutiv de scădere, ajungând la nivelul din urmă cu 16 ani, respetiv circa 82.000 de unităţi, după un regres de 6,3%, în ciuda unui semestru doi în care livrările au fost pe plus, potrivit APIA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
"Semestrul doi din 2013 a înregistrat o creştere destul de importantă a vânzărilor raportate, ceea ce a dus la creşteri chiar importante în anumite luni faţă de lunile similare din 2012. Ca urmare, pentru această perioadă consemnăm o creştere medie a pieţei de 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, din care la autoturisme de 9,7%. Cu toae acestea, la sfârşit de an s-a înregistrat o scădere generală a pieţei de 6,3%, din care la autoturisme de 4,8%", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
Vânzările de autovehicule au totalizat anul trecut 82.011 unităţi, din care 68.702 au fost autoturisme.
 
Pe de altă parte, la un volul total de 410.997 unităţi, anul 2013 a reprezentat un record absolut în privinţa volumului producţiei, creşterea fiind de 21,7% faţă de 2012. Exporturile s-au plasat la 362.869 unităţi, în urcare cu 9,6%.
 

Mai puteţi citi:

Uzina Dacia a fabricat astăzi automobilul Duster cu numărul 500.000Vehiculul, un Laureate 4×4, de culoare gris olive, echipat cu motorul 1.5 dCi 110 CP, va fi livrat către un client din Franţa.
 
Dacia accelerează vânzările în Franţa, pe o piaţă în scădere. Modelele Sandero şi Duster, în preferinţele francezilor pe acest anÎnmatriculările de autoturisme noi Dacia au înregistrat în Franţa, în luna noiembrie, cea mai mare creştere în rândul mărcilor cu vânzări de volum, iar în primele 11 luni au consemnat a doua rată de creştere, după Fiat, în timp ce piaţa franceză a scăzut în ambele intevale analizate.
 

Dacia va avea un nou director general: de la 1 ianuarie, Nicolas Maure îl va înlocui pe Jérôme Olive. De la 1 ianuarie 2014, Nicolas Maure va fi noul director general al Dacia şi Renault România, înlocuindu-l pe Jérôme Olive, care va deveni director Industrial al Renault pentru Regiunea Europa, se arată într-un comunicat al producătorului de automobile. 

Fiscul din Vaslui, executat silit de „păgubiţii Dacia“. Sediul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Vaslui a fost scos la licitaţie după un proces pierdut în faţa a 26 de persoane care încearcă să-şi recupereze banii depuşi la CEC înainte de 1989.
 
Dacia a produs 100.000 de Sandero şi Sandero Stepway. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a produs 100.000 de vehicule din noile modele Sandero şi Sandero Stepway, a anunţat constructorul auto deţinut de grupul francez Renault.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: