ANRE ia măsuri pentru a majora volumul de investiţii în reţelele electrice şi de gaze naturale. Cum se vor realiza lucrările de racordare

ANRE ia măsuri pentru a majora volumul de investiţii în reţelele electrice şi de gaze naturale. Cum se vor realiza lucrările de racordare

Foto: Arhivă Adevărul

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat, marţi, că, lucrările de racordare la reţeaua de gaze şi electricitate vor fi realizate suplimentar faţă de planurile de investiţii ale companiilor de distribuţie, care au fost deja aprobate.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat în şedinţa din data de marţi, modificarea Procedurilor privind fundamentarea şi criteriile de aprobare a planurilor de investiţii ale operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor naturale.
 
Astfel, conform noilor modificări, se asigură capacitatea de a satisface solicitări rezonabile de racordare pe termen lung, fără a fi afectată în vreun fel realizarea lucrărilor de investiţii în reţelele electrice şi în sistemele de distribuţie de gaze naturale cu scopul îmbunătăţirii siguranţei în funcţionare, a performanţei serviciului de distribuţie şi a continuităţii alimentării cu energie electrică şi gaze naturale  a utilizatorilor.
 
Având în vedere impactul lucrărilor de proiectare şi execuţie a instalaţiei de racordare asupra planului anual de investiţii stabilit de către ANRE, Comitetul de reglementare a decis ca acestea să se realizeze suplimentar faţă de cel aprobat pentru fiecare operator de distribuţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările