Anastasiu, AKH: Trebuie eliminate diferenţele între ceea ce înseamnă munca la stat sau privat, aceeaşi muncă plătită diferit în funcţie de contract

Anastasiu, AKH: Trebuie eliminate diferenţele între ceea ce înseamnă munca la stat sau privat, aceeaşi muncă plătită diferit în funcţie de contract

Foto Eduard Enea

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, a declarat că România trebuie lucrat la tot ce înseamnă calitatea vieţii, pentru că ţara noastră este depăşită de toate statele UE la acest capitol.

„Va veni şi momentul post-pandemie şi va trebui ca împreună să lucrăm la tot ceea ce înseamnă calitatea vieţii în România. România este depăşită de toate ţările Uniunii Europene la acest capitol şi, dacă nu vom avea grijă de acest indicator - calitatea vieţii, va fi foarte greu să remediem decalajele pe care le avem în ideea de forţă de muncă. Ce se întâmplă?
 
Lumea pleacă în străinătate, oamenii se întorc destul de şovăielnic, importul de forţă de muncă este, de asemenea, relativ complicat şi birocratic. Va trebui ca împreună să găsim soluţii de 'employer branding'", a menţionat Dragoş Anastasiu, la conferinţa de presă organizată de Coaliţia pentru Dezvoltarea României.
 
Acesta susţine că trebuie modernizată mentalitatea şi "să plecăm de la parteneriate: digitalizare, simplificare, debirocratizare în tot ceea ce înseamnă relaţia angajat-angajator".
 
"Să facem ca oamenii să se simtă bine în România. Există proiecte private de tip Repatriot care au de-a face cu conştientizarea diasporei în relaţia cu România. Trebuie să ne aplecăm asupra Codului Muncii. (...)
 
Pe tot ceea ce înseamnă forţa de muncă trebuie modernizată mentalitatea şi să plecăm de la parteneriate: digitalizare, simplificare, debirocratizare în tot ceea ce înseamnă relaţia angajat angajator şi, nu în ultimul rând, un dialog de calitate între toţi stakeholders", a mai spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.
 
Potrivit acestuia, trebuie eliminate inechităţile pe care le avem pe piaţa forţei de muncă: munca la negru sau la gri, diferenţe între ceea ce înseamnă munca la stat sau privat, aceeaşi muncă plătită diferit în funcţie de contract.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările