Şeful patronatelor din turism: I-am spus lui Mazăre să nu facă din Mamaia un cartier. Viitorul este sudul litoralului

Şeful patronatelor din turism: I-am spus lui Mazăre să nu facă din Mamaia un cartier. Viitorul este sudul litoralului

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a declarat că l-a avertizat pe Radu Mazăre să nu transforme Mamaia într-un cartier, unde nu ai unde să te plimbi, pentru că sunt multe blocuri, şi nu poţi dormi, din cauza muzicii, considerând că turiştii vor migra în sudul litoralului, care „miroase” a staţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Murad a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că i-a spus fostului primar al Constanţei Radu Mazăre să nu facă din Mamaia un cartier, dar acesta avea o altă viziune.
 
“Am investiţii şi în Mamaia Nord şi în zona de sud. Viitorul este al sudului. În doi ani de zile o să vedeţi o creştere fantastică în sud. Discuţia pe care am avut-o cu fostul primar Radu Mazăre, i-am spus să nu facă din Mamaia un cartier. El zice: de ce, uite cum e în Cannes, Monte Carlo. Avea altă viziune. Problema noastră majoră este că toate restaurantele se închid. De ce? Pentru că din 100 în 100 de metri este câte un market. Nu am nimic cu ei, dar în mod normal, într-o zonă turistică, păstram un anumit cadru, nu putem să vindem un mic cu 5 lei”, a spus Murad.
 
El crede că într-o staţiune turistică de interes naţional trebuie să existe nişte reguli clare.
 
“Cât timp există staţiune turistică de interes naţional trebuie să avem nişte reguli clare. Aşa cum este zona aceasta de aici (n.r. zona istorică a Constanţei), se spune că sunt clădiri monument istoric şi nu poţi interveni la faţada lor. Păi de ce să intervină atunci la infrastructura unei staţiuni? Şi atunci cerem ajutor din partea Guvernului pentru că am văzut că chiar răspunde la cererile noastre încât să găsim o formulă să mai salvăm ce a mai rămas de salvat pe zona urbanistică. Să nu mai facem blocuri şi dacă facem să le facem cu acelaşi nivel şi aceeaşi ţiglă. Vedeţi cum e în Grecia? Două culori, nu o sută”, a explicat Murad.
 
El spune că în Mamaia turiştii nu mai au unde să se plimbe şi nu pot dormi noaptea din cauza muzicii, iar lumea se îndreaptă către zone mai liniştite.
 
“Turistul român rar când se duce într-un oraş în vacanţă. Pentru el vacanţă înseamnă într-o staţiune. Şi în România şi în afară. Acum Mamaia seamănă foarte mult cu un cartier, numai blocuri şi nu ai spaţiu verde. Nu poţi să faci o plimbare, nu poţi să dormi noaptea de muzică. Lumea se îndreaptă către o zonă mai liniştită. În sud miroase a staţiune turistică, foarte multe spaţii verzi, are infrastructura care e mult mai Ok. Faptul că nu a mers acolo, a fost norocul nostru că nu au făcut blocuri aşa ca în Mamaia. O să vedeţi, o să fie o migrare. (…) Acolo ai unde să te plimbi. În Mamaia unde să te plimbi? Într-o faleză în care trei sferturi din magazine vând marfă din China sau Turcia?”, a mai declarat preşedintele FPTR. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: