Şeful ANAF: Profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii. Dau şi un exemplu tinerilor pe care îi modelează

Şeful ANAF: Profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii. Dau şi un exemplu tinerilor pe care îi modelează

FOTO Mediafax

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a transmis joi, că nu este o prioritate să se alerge după un profesor, sau după o manichiuristă, dar a ţinut să precizeze că profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii, iar în acest context ANAF a trimis scrisori în care cei din urmă sunt sfătuiţi să îşi facă PFA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian Heiuş a afirmat că a făcut nişte programe de conformare şi a trimis nişte scrisori, în nişte judeţe pilot, pentru a vedea dacă creşte conformarea fiscală la plată, arătând că în Bucureşti Ilfov a trimis la saloanele de înfrumuseţare, la Cluj şi Sibiu a trimis la profesori şi în Braşov şi Constanţa, zone de turism, a trimis scrisorile pentru cei care închiriază turiştilor. 
 
„Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate”, a spus şeful ANAF în emisiunea Talk News de la Profit News TV, transmite News.ro. 
 
Întrebat dacă meditaţiile ar trebui impozitate, Heiuş a spus că este un venit de natură salarială pentru care trebuie să plăteşti impozit, astfel că în scrisori li s-a transmis profesorilor să îşi facă PFA. Legislaţia există, a mai spus sursa citată. 
 
„Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş. 
 
El a menţionat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările