120.000 de euro/beneficiar, ajutor de stat pentru firmele din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare. Schema a fost aprobată de CE

120.000 de euro/beneficiar, ajutor de stat pentru firmele din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare. Schema a fost aprobată de CE

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane euro, echivalentul a 1,5 miliarde lei, menită să sprijine entităţile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 euro, echivalentul a 593.000 de lei per beneficiar, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.
 
Va fi accesibil întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare. Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi şi abordarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.
 
Comisia Europeană a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar.
 
În special, ajutorul: (i) nu va depăşi 2,3 milioane euro per beneficiar; şi (ii) se acordă până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările