12 sfaturi pentru a evita risipa alimentară

12 sfaturi pentru a evita risipa alimentară

Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, subliniază faptul că risipa alimentară este foarte ridicată în România şi oferă 12 sfaturi pentru a reduce acest fenomen.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aruncăm prea multă mâncare la pubelă, 175 kg de mâncare/an/persoană trăitoare în spaţiul european! Alimentele se obţin greu! Se consumă resurse naturale, bani, energie, forţă de muncă, etc.”, subliniază Botănoiu.

El a realizat o listă cu 12 sfaturi pentru a evita risipa alimentară:

1. Stabiliţi meniul săptămânal;

2. Faceţi lista de cumpărături;

3. Nu faceţi cumpărături când vă este foame;

4. Cumpăraţi produse în vrac;

5. Uitaţi-vă la data de expirare a produsului;

6. Respectaţi temperatura de păstrare a produsului;

7. Aranjaţi produsele după data lor de expirare;

8. Sortaţi alimentele după temperatura lor de păstrare;

9. Notaţi data la care produsul a fost deschis;

10. Gătiţi cantităţile potrivite de care aveţi nevoie;

11. Păstraţi corespunzător şi utilizaţi alimentele gătite;

12. Gătiţi resturile de legume sau fructe din frigider.

Potrivit lui Botănoiu, respectând aceste sfaturi, vom avea resurse mai multe, bani mai mulţi şi munca producătorului apreciată! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: