Sony, la cel mai bun profit din ultimii opt ani, datorită jocurilor video şi restructurării diviziei de smartphone-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consolele de jocuri video PlayStation 4 sunt principalul vector de profit pentru grupul japonez
Consolele de jocuri video PlayStation 4 sunt principalul vector de profit pentru grupul japonez

Gigantul japonez Sony, cel mai mare exportator de electronice din „Ţara Soarelui Răsare“, a raportat joi cel mai mare profit operaţional anual din ultimii opt ani, datorită restructurării operaţiunilor din domeniul smartphone-urilor şi a cererii puternice de jocuri video pentru consola PlayStation 4.

Astfel, profitul operaţional al Sony a urcat cu 329,2%, până la 2,7 miliarde de dolari pentru anul fiscal terminat în luna martie.

Compania nu a prezentat estimări privind următorul exerciţiu financiare, deoarece trebuie să estimeze impactul cutremurelor recente din Japonia. Sony are o fabrică ce produce senzori pentru camerele foto de pe telefoane în zona afectată. Senzorii în cauză sunt folosiţi inclusiv pe smartphone-urile competitorilor.

În ceea ce priveşte jocurile, Sony raporta în luna ianuarie că a vândut în total 35 de milioane de console PlayStation 4, mult peste vânzărilor concurenţilor Xbox One de la Microsoft şi Wii U de la Nintendo.

Anterior, Sony şi-a vândut divizia de PC, care este acum independentă şi poartă numele Vaio, după celebrul brand de laptopuri dezvoltat de Sony.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite