Şeful Companiei de Drumuri a demisionat. În funcţie a fost pus vechiul şef, cercetat penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 16 luni de mandat, directorul General al CNAIR SA, Ştefan Ioniţă, a solicitat luni Consiliului de Administraţie să ia act de demisia sa, cerând să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate, deţinută anterior.

„Directorul General al CNAIR SA, Ştefan Ioniţă, a solicitat astăzi Consiliului de Administraţie să ia act de faptul că la expirarea mandatului solicită să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate, deţinută anterior. Mandatul de Director General al acestuia urma să expire în data de 12 mai 2018. În baza solicitării, Consiliul de Administraţie al #CNAIR S.A. l-a numit în funcţia de Director General al CNAIR S.A. pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai 2018”, a informat CNAIR pe pagina sa de facebook.

Narcis Neaga a fost director general al Companiei Naţionale de Administrare a Drumurilor Naţionale din România (CNADNR) în perioada 2012 - 2015.

Neaga a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu un contract privind autostrada Sibiu - Orăştie, autostradă ce a fost închisă traficului după apariţia unor denivelări şi fisuri ca urmare a lucrărilor efectuate defectuos.  

În decembrie 2015 el a fost plasat sub control judiciar în acest dosar. Dosarul a fost ulterior clasat pentru că Neaga şi restul inculpaţilor nu ar fi încălcat legislaţia primară astfel încât să fie considerat abuz în serviciu, aşa cum a decis Curtea Constituţională la 15 iunie 2016.

La 1 martie 2018, Neaga a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Asociaţia Pro Infrastructură, cea mai activă voce din societatea civilă pe transporturi caracterizează mandatul lui Neaga la CNADNR drept „cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani” şi publică un bilanţ al nereuşitelor pe care le impută fostului director.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite