Sberbank a plătit în ruble cuponul unor euroobligaţiuni în dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Banca rusă Sberbank a anunţat marţi că a efectuat o plată în ruble a cuponului pentru euroobligaţiuni subordonate denominate în dolari, la cursul de schimb al băncii centrale, transmite Reuters.

Capacitatea Rusiei de a-şi achita datoriile este în centrul atenţiei, deoarece ţara se confruntă cu perspectiva unui default suveran după ce capitalele occidentale au impus sancţiuni ample în urma a ceea ce Moscova numeşte o ”operaţiune specială” în Ucraina, care a început pe 24 februarie.

Sberbank, care deserveşte aproximativ 100 de milioane de clienţi în Rusia, este una dintre cele mai importante instituţii financiare ale ţării.

”Din cauza sancţiunilor impuse Sberbank de către Statele Unite şi Regatul Unit, infrastructura financiară internaţională împiedică (Sberbank) să efectueze plăţi către investitori, aşa cum se prevede în documentaţia de emitere”, a spus banca într-un comunicat.

Sberbank a declarat că are două emisiuni subordonate de euroobligaţiuni restante: o emisiune de 2 miliarde de dolari scadentă în octombrie 2022 şi o emisiune de 1 miliard de dolari scadentă în mai 2023, cu plăţi de cupoane datorate de două ori pe an.

”Banca confirmă că are suficientă lichiditate pentru a-şi îndeplini toate obligaţiile şi face tot posibilul pentru a-şi plăti datoria”, a spus acesta.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite