Şantierul naval Tulcea va construi o navă de 100 de milioane de euro pentru o firmă din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul Naval Tulcea avea la sfârşitul anului trecut 2.872 de angajaţi FOTO Adevărul
Şantierul Naval Tulcea avea la sfârşitul anului trecut 2.872 de angajaţi FOTO Adevărul

Compania norvegiană Vard Holdings Limited , unul dintre cei mai mari constructori de nave, care deţine şantierele navale de la Tulcea şi Brăila, a semnat un contract de peste 100 de milioane de euro (825 de milioane de coroane norvegiene) cu Farstad Shipping SA pentru livrarea unei nave.

Carena navei va fi construită în România, la şantierul naval Tulcea, iar operaţiunea de echipare va avea loc la Vard Langsten la Tomrefjord, în Norvegia.

Vasul, cu o lungime de 143 metri, o lăţime de 25 de metri şi o suprafaţă a punţii mai mare de 1.800 de metri pătraţi, va avea ca destinaţie lucrări de construcţii, inspecţie şi mentenanţă pentru proiecte offshore, potrivit unui comunicat al Vard. 

Nava va fi echipată cu două macarale offshore, din care cea mai mare va avea o capacitate de ridicare de 250 de tone. Livrarea este programată pentru trimestrul al treilea al anului 2015.

Tot luna aceasta, norvegienii care deţin şantierul naval de la Tulcea au primit recent şi un contract în valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru compania petrolieră de stat din Brazilia, Petrobras. 

Şantierul Naval de la Tulcea va construi pentru Petrobras carenele a două dintre aceste nave de construcţie offshore, ce vor fi folosite la montarea infrastructurii submarine necesare exploatării petrolului. 

Vard Tulcea SA este cea mai profitabilă firmă din judeţul Tulcea, cu un profit înregistrat în 2012 de 2,22 milioane de euro la o cifră de afaceri de 121,9 milioane de euro. Şantierul Naval Tulcea avea la sfârşitul anului trecut 2.872 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite