Reuters: SUA au cerut informații despre afacerile rusești de la Raiffeisen Bank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit agenției, Raiffeisen Bank a primit o solicitare din partea Biroului de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA pentru „clarificarea activității de plăți și a proceselor aferente susținute de Raiffeisen Bank International” și a proceselor aferente susținute de Raiffeisen Bank International, în lumina evoluțiilor recente legate de Rusia și Ucraina”.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Autoritatea de sancțiuni din SUA a cerut Raiffeisen Bank să furnizeze informații despre o afacere legată de Rusia a transmis Reuters vineri,  citând reprezentanți ai băncii.

Potrivit acestuia, Raiffeisen Bank a primit în ianuarie o solicitare din partea Oficiului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei SUA cu o solicitare de „clarificare a activității de plată și a proceselor aferente susținute de Raiffeisen Bank International, în lumina evoluțiilor recente legate de Rusia. și Ucraina”. Banca a declarat că cooperează pe deplin cu ancheta OFAC și a înțeles că cererea nu a fost determinată de o anumită tranzacție sau afacere, a raportat Reuters.

Raiffeisenbank operează în Rusia din 1996 și este o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, unul dintre cele mai mari grupuri bancare austriece. Este inclusă în lista instituțiilor de credit de importanță sistemică din Federația Rusă. 

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite