Articol publicitar

Piața criptomonedelor – de ce merită atenția investitorilor?

0
0
Publicat:

Dacă v-ați întrebat despre expansiunea activelor și nu știți ce să investiți în 2024, criptomonedele pot fi extrem de tentante. Cu toate fluctuațiile de preț, există câteva lucruri care rămân constante pe această piață de la an la an. Previziunile și statisticile pentru moneda digitală par a fi pozitive, analiștii anunțând maxime record pentru această vară. Ați decis că doriți să explorați mai profund lumea banilor digitali? Vezi de ce merită să iei decizia de a investi în criptomonede în 2024 și care este cel mai bun mod de a le tranzacționa.

3232 jpg

Criptomonede și motive de a investi

Unul dintre argumentele cheie pentru a investi în criptomonede este legat de potențialul lor de profit. În ciuda fluctuațiilor mari de preț, criptomonedele, în special cele mai bine stabilite, câștigă stabilitate și acceptare pe piață. Într-adevăr, multe proiecte de criptomonede oferă soluții inovatoare care pot aduce beneficii pe termen lung investitorilor. Desigur, profiturile vin la pachet cu riscuri, așa că nu uitați să abordați investițiile în criptomonede cu moderație.

Dacă sunteți la început de aventură în domeniul cripto, merită să vă familiarizați mai întâi cu subiectul. Educă-te, citește informațiile actualizate furnizate de principalele platforme de tranzacționare. Verificați cum funcționează criptomonedele, cum a fluctuat valoarea lor până acum și cât de mult puteți câștiga din ele. De asemenea, atunci când decideți să investiți în criptomonede, este esențial să alegeți platforma de cumpărare potrivită.

Portofele cu criptomonede – ce opțiuni există?

Cu siguranță știți că puteți stoca criptomonede în mai multe moduri diferite. Forma principală este reprezentată de „portofele”. Astfel de aplicații vă permit să vă gestionați fondurile - să le stocați sau să faceți tranzacții cu ele. Pentru începătorii care investesc sume mici, cea mai bună opțiune - recomandată de experți - pare să fie păstrarea fondurilor în portofele „ușoare”. Acestea sunt aplicații instalate pe computer, smartphone sau ca extensie de browser.

Nu uitați - portofelele sunt instrumente versatile, ușoare, rapide și convenabile și le puteți accesa de oriunde în lume!

Portofelele hardware sunt de departe cel mai sigur mod de a păstra active digitale. Acestea sunt dispozitive mici care seamănă cu un PenDrive sau un smartphone (aspectul fiecărui produs diferă de la un producător la altul). De fapt, aceste instrumente sunt foarte sigure - fiind protejate de funcții complexe de criptare - și merită cu siguranță să vă echipați cu ele odată ce ați depășit o anumită valoare. Trebuie să știi că deținerea lor implică costuri suplimentare, de multe ori de câteva sute de lei, așa că, dacă valoarea criptomonedei tale este mică și ești la început de drum, nu merită să cheltuiești banii în plus.

De ce merită să investești în active digitale?

Activele digitale prezintă o serie de avantaje evidente, fiind concepute pentru a oferi o nouă modalitate de a obține un consens global, un model matematic bazat pe conceptul de raritate, fiind în același timp accesibile oricui are o conexiune la internet. Cel mai cunoscut activ digital este bitcoin, considerat un depozit de valoare în perioade de incertitudine, un fel de aur digital. Ca și în cazul aurului, oferta este limitată. Se estimează că numărul de bitcoini nu va depăși niciodată 21 de milioane, iar monedele vor fi emise într-un ritm cunoscut. Prin urmare, acestea sunt opusul monedelor fiduciare, unde o masă monetară în creștere poate declanșa inflația, ceea ce duce la devalorizarea monedei.

Valoarea activelor digitale mai noi - cum ar fi Ethereum, Tron și Solana - este legată de dezvoltarea rapidă a acestora ca platforme de contracte inteligente.

Un punct forte atractiv este faptul că activele digitale permit diversificarea față de clasele de active tradiționale, deoarece, de obicei, au prețuri independente. Cu toate acestea, prețurile activelor digitale sunt volatile și fluctuează foarte mult. Din cauza fenomenului de înjumătățire, care pare să apară la fiecare patru ani, și a celorlalte riscuri pe care le implică, acestea ar trebui să constituie doar o parte limitată din portofoliul global al unui investitor.

Așadar, după cum puteți vedea, investiția în criptomonede în 2024 poate aduce randamente atractive, dar necesită și prudență. De aceea, merită să urmăriți în permanență tendințele și să profitați de investițiile dumneavoastră.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite