OMV-Petrom a descoperit un nou zăcământ de hidrocarburi în România! „Nu ştim cât de mare este, dar rezultatele sunt încurajatoare!”

0
0

OMV-Petrom, cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei doi mari producători de gaze româneşti a anunţat, astăzi, descoperirea unui nou zăcământ de gaze.

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV-Petrom responsabil pentru activitatea de upstream, a confirmat acest lucru astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă în care conducerea companiei a prezentat rezultatele financiare pentru anul 2017. Acesta a oferit si câteva explicaţii:

„Nu am anunţat încă, dar facem demersurile necesare ca să testăm un nou potenţial zăcământ de hidrocarburi împreună cu partenerul nostru Hunt. Hunt este operatorul. Este vorba despre o descoperire la o adâncime mai mare onshore, credem că este o descoperire în platoul Jurassic, care ar putea să deschidă noi opţiuni. Nu ştim cât de mare este, dar am văzut nişte rezultate încurajatoare, cu un strat rezonabil de hidrocarburi, iar acum vom face pregătirile standard pentru testele de producţie. Dacă ciclul investiţional în proiecte offshore au o durată de 10-15 ani, în onshore suntem într-o situaţie foarte bună deoarece avem foarte multe facilităţi în zonă. Deocamdată este mult prea devreme, dar rezultatele sunt încurajatoare. Este îmbucurător deoarece anul trecut am pornit şapte sonde de explorare, iar acest zăcământ este unul dintre cele şapte pe care le-am explorat. Ceea ce văd, deocamdată, arată foarte promiţător şi am putea veni în curând cu mai multe informaţii legate de numele zăcământului şi investiţiile aferente”.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite