Nvidia: Inteligența artificială poate depăși capabilitățile umane în următorii cinci ani

0
Publicat:

Directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat vineri că inteligența generală artificială ar putea - după unele definiții - să depășească oamenii în doar cinci ani.

colaj foto mana umana și mana robotică atingând un simbol al inteligenței artificale
Nvidia: Inteligența artificială poate depăși capabilitățile umane în următorii cinci ani

Huang, care conduce cel mai important producător mondial de cipuri de inteligență artificială folosite pentru a crea sisteme precum ChatGPT de la OpenAI, răspundea la o întrebare adresată în cadrul unui forum economic organizat la Universitatea Stanford cu privire la cât timp va dura realizarea unuia dintre obiectivele de lungă durată ale Silicon Valley, acela de a crea computere care să gândească precum oamenii.

Huang a spus că răspunsul depinde în mare măsură de modul în care este definit obiectivul. Dacă definiția este capacitatea de a trece testele umane, a spus Huang, inteligența generală artificială (AGI) va sosi în curând.

„Dacă i-aș da unei IA ... fiecare test pe care ți-l poți imagina, faci acea listă de teste și o pui în fața industriei de informatică și cred că în cinci ani, ne vom descurca bine la fiecare dintre ele”, a spus Huang, a cărui firmă a atins vineri o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari.

Deocamdată, inteligența artificială poate să treacă teste precum examenele din barourile de avocați, dar încă are probleme la testele medicale specializate, cum ar fi cele de gastroenterologie. Dar Huang a spus că în cinci ani ar trebui să fie, de asemenea, capabilă să treacă oricare dintre ele.

Însă, potrivit altor definiții, a spus Huang, AGI ar putea fi mult mai departe, deoarece oamenii de știință încă nu sunt de acord asupra modului în care să descrie modul în care funcționează mințile umane.

Prin urmare, este greu de realizat ca inginer”, deoarece inginerii au nevoie de obiective definite, a spus Huang.

Huang a răspuns, de asemenea, la o întrebare despre câte fabrici de cipuri, numite „fabs” în industrie, sunt necesare pentru a susține expansiunea industriei IA. Rapoartele din presă au afirmat că directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, crede că sunt necesare mult mai multe fabrici.

Huang a spus că va fi nevoie de mai multe, dar fiecare cip va deveni, de asemenea, mai bun în timp, ceea ce acționează pentru a limita numărul de cipuri necesare.

Vom avea nevoie de mai multe fabrici. Cu toate acestea, nu uitați că îmbunătățim, de asemenea, algoritmii și procesarea inteligenței artificiale enorm de mult în timp”, a declarat Huang. „Nu este ca și cum eficiența calculatoarelor ar fi cea de astăzi și, prin urmare, cererea este atât de mare. Îmbunătățesc calculul de un milion de ori în 10 ani".

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite