Ministrul Agriculturii: Restricţiile impuse de PSD au blocat vânzarea terenurilor agricole în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD, fiind creată o procedură greoaie şi complicată care a descurajat oamenii să vândă şi să cumpere teren, a declarat, luni, ministrul de resort, Adrian Oros, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa.

"Anul trecut, sub pretextul că vor să oprească vânzarea pământului către străini, PSD-iştii, mânaţi de latifundiarii roşii, au blocat vânzarea terenurilor agricole, creând o procedură greoaie, complicată, prin care descurajau oamenii simpli să vândă şi să cumpere teren, însă încurajându-i să vândă şi să cumpere cu acte de mână, lor, şmecherilor din agricultură.”, a transmis ministrul, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, fiind greu de vândut, preţul terenului a scăzut, acest lucru fiind  convenabil pentru” băieţii deştepţi”, care puteau cumpăra doar ei.

Adrian Oros a mai precizat: ”Voi vorbiţi de trădare naţională, când aţi interzis cetăţenilor români care nu sunt de cel puţin 5 ani agricultori, care nu sunt înregistraţi fiscal de cel puţin 5 ani cu venituri din agricultură, care nu s-au întors în ţară, dacă cumva au fost plecaţi de cel puţin 5 ani, să cumpere teren agricol în România? Aţi dorit ca doar voi să mai puteţi cumpăra teren agricol în România, pentru voi sau pentru străini, şi până acum aţi făcut-o, cumpărând pe firmele voastre şi apoi cesionând părţile din firmă.”

Ministrul a explicat că, în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor a cerut adesea plafonarea suprafeţelor pe care o persoană fizică sau juridică le poate deţine în România, când s-a discutat despre propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole din extravilan.

 "Este singura cale pentru a stopa fenomenul de acaparare a terenurilor, de care cel care v-a scris moţiunea abia acum a aflat. Acest fenomen este de 10 ani. Unde aţi fost în ultimii 10 ani domnilor de la PSD? Cine a condus România în această perioadă?", s-a adresat Oros deputaţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite