Metroul spre Otopeni va avea 12 staţii, între care Tokyo, Washington, Paris şi Bruxelles. Punctul de plecare, staţia 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistrala 6 de metrou va avea 12 staţii FOTO Eduard Enea
Magistrala 6 de metrou va avea 12 staţii FOTO Eduard Enea

Consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat, astăzi, în unanimitate, Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai. Proiectul, în valoare de un miliard de euro, va avea 12 staţii pe o lungime de 14 kilometri.


Magistrala 6 de metrou va lega Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni de zona de nord a Capitalei.

Potrivit lui Ionel Oprea, directorul ethnic al Metrorex, linia va porni de la staţia 1 Mai, peron comun cu magistrala 4, trecând apoi pe sub cartierul Pajura, zona Expoziţiei, zona Băneasa, Aerogara Băneasa, zona comercială Băneasa.

Una din staţii se va numi „Tokyo, în cinstea unuia dintre finanţatorii acestui proiect, o altă staţie la Ambasada Amercii, staţia Washington, pe DN1 la Privighetorilor, Staţia Paris la Şcoala Franceză, Staţia Bruxelles la linia de Centură, iar la Otopeni avem trei staţii. La primărie - Otopeni Centru, la Aqua Park, staţia Otopeni Nord, Ion I.C. Brătianu şi ultima staţie, aeroportul Otopeni”, a mai spus Oprea, citat de news.ro.

Potrivit oficialilor Metrorex, o treime din costul lucrărilor este asigurată de un finanţator japonez, iar diferenţa este asigurată în proporţie de 75 la sută din fonduri europene şi 25 la sută de Guvernul României.

„În totalitate, proiectul costă, fără TVA, în jurul a un miliard de euro. Este un cost specific mediu pentru linia de metrou. Magistrala 5, pentru că se dezvoltă în interiorul Bucureştiului, este mai scumpă. Ca termen de realizare, dacă lucrările vor începe peste un an de zile, în 2021 va începe punerea în funcţiune. Dacă nu vor începe, se va decala acest termen”, a mai spus Oprea.

Costurile pentru exproprieri sunt în jurul a 15 milioane de euro, estimat acum, conform grilelor notarilor publici de anul acesta, a adăugat directorul tehnic al Metorex.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite